Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

5.28.2012

Her yemeğe maydanoz


Her girdiği yerde bir tutam lezzet bırakan maydanoz, aleyhinde hemen hemen hiç konuşulmayan bir bitki.
Maydanoz, C vitamini, E vitamini, B grubu vitaminlerden folik asit, A vitamini yönünden çok zengindir. Taze yenen 8-10 dal (20 gram kadar) maydanoz, yetişkinlerin bir günlük  C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar. Halk arasında mide bulantısı giderici, böbrek taşlarını düşürücü olarak, ayrıca kansızlıkta, halsizlikte, bağırsakların çalışmasında, diş eti kanamasının önlenmesinde, yaraların kapanmasında, romatizmada sıkça yararlanılıyor. Maydanoz aynı zamanda iştah açıyor, ateş düşürüyor. Kadınlarda adet düzenliyor ve organizmayı zehirlerden arındırıyor. Bu yüzden karaciğer karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamaya, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar yolları taşlarına karşı tavsiye ediliyor.
Ayrıca kaynatılıp içildiğinde ve cilde kaynatılmış maydanoz suyuyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Yine maydanoz suyuyla gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor. Sirkeli maydonuz suyuyla yıkandığında saçların uzaması hızlanıyor.
İster çiğ olarak tüketin, ister yemeğinizi ocaktan indirmeden bir tutam maydanoz ekleyin. Evinizin balkonunda bir saksıya diğer çiçeklerin yanına bir demek maydanoz ekmenin evinize neşe katacağını da unutmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Counter Powered by  RedCounterReview http://dantelelisii.blogspot.com on alexa.comFashion Blogs
Fashion
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory. Patik,Şapka,Bere,Atkı,Seccade,Gelincik,Kına,Setleri,Nişanlık,Dantel,Çember,İğne,Mekik,Kurdele,Nakışlı TopOfBlogs

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız