Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

3.05.2012

Pırasanın Faydaları


PIRASA: Bol miktarda C, K ve B vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, silisyum, manganez, kükürt, bakır, iyot ve demir içeren pırasa besin değeri yüksek bir gıdadır.
Pırasanın Faydaları: Vücuda kuvvet verir. Kan yapar ve kansızlığa iyi gelir. Sindirim sistemi için çok yararlıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Vücudu ve kanı temizler. Astım,romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatır ve Kabızlığı giderir. Basur şikâyetlerine karşı oldukça faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Kansere karşı koruyucudur.
Pırasa Nasıl Kullanılır? Pırasa yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Pırasa tohumu yenilmeye devam edilirse basuru iyileştirmeye yardımcı olur. Pırasanın beyazı iyice sıkılarak elde edilen su cilde parlaklık verir. Bu su sütle karıştırılıp sivilcelere sürülürse iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetMsn bot last visit powered by MyPagerank.Net Counter Powered by  RedCounterReview http://dantelelisii.blogspot.com on alexa.comFashion Blogs
Fashion
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory. Patik,Şapka,Bere,Atkı,Seccade,Gelincik,Kına,Setleri,Nişanlık,Dantel,Çember,İğne,Mekik,Kurdele,Nakışlı TopOfBlogs

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız